Nasun ja Kamin kuulumisia

Blogi kertoo ponien Nasun ja Kamin elämästä ja tapahtumista.

Etuosalla väistämisen harjoittelua ja naksuttimeen opettelua 13 maaliskuun, 2011

Filed under: Yleinen — choisson @ 6:16 pm

I’m still here! Koko viikko vain meni TAAS sängyn pohjalla. Kuumetta oli parhaillaan 38,5 ja lääkärissä sai hypätä kyllästymiseen asti! Nyt kyllä toivon jotta täs olis sairastettu jo ihan tarpeeksi tälle keväälle!

Eilen uskaltauduin tallille tekemään tallihommat. Sen jälkeen hain Kamin tarhasta ja harjoiteltiin ensin etuosalla väistämistä. Vein toisen käden Kamin poskiluun taakse, korvan alapuolelle ja toisen lavan kohdalle. Pidin käsiä siinä ja lisäsin pikkuhiljaa painetta. Kami koitti ensin tarjota vain peruuttamista, mutta muutaman yrityksen jälkeen alkoi ensin kääntää päätä paineesta pois päin ja lopulta otti jopa askeleen sivulle. Harjoiteltiin molemmin puolin ja sitten kaivoin taskusta naksuttimen. Ajattelin kokeilla josko Kami oppis sille ja saisin opetettua sille jotain juttuja sen avulla kun hetkeen ei kuitenkaan vielä kärryilemäänkään pääse.

Seisoin ja nakkelin maahan porkkananpaloja ja aina kun Kami otti sellaisen suuhunsa painoin naksutinta. Näin se ensin ehdollistuu sille että naksu = nami. Otettiin välissä taas muutama etuosalla väistö ja sitten päästin Kamia irti. Koitin sitä saada vähän juoksemaan, mutta se palasi aina bumerangina takaisin ja hyödynsinkin sen sitten niin että kutsuin Kamia juuri ennenkö se lähti takaisinpäin ja kun oli mun luona sai naksun ja namin yhtäaikaa. Heittelin loput namit maahan ja toistin samaa kuin edellä.

Tänään taas tallihommien jälkeen Kami pois tarhasta ja etuosalla väistöjä. Sain ilokseni huomata, että mun ei parin toiston jälkeen tarvinnut kuin viedä kädet paikoilleen ja pitää ne siinä ja Kami väisti hienosti ristiin sivulle, jopa kahta askelta. 🙂 Onnistui yhtä hyvin molemmin puolin. Kaivoinkin sitten naksuttimen taas taskusta ja heittelin muutamat namit taas maahan ja Kamin syödessä ne naksautin. Sitten otettiin taas väistämistä, mutta nyt oikeasta väistöstä Kami sai paineen katoamisen lisäksi naksun ja heti perään namin.

Annoin Kamille aikaa miettiä asiaa ja menin harjaamaan sen. Ensin se ei meinannu seisoa paikoillaan ollenkaan ja piti säpsyä kaikkea, mutta kun joka kerta palautin sen seisomaan siihen missä se alunperin oli ollut, alkoi se pysyä taas aloillaan. Harjauksen jälkeen jatkettiin vielä harjoituksia. Otettiin Kamille jo tuttua peruuttamista ja askeleesta taaksepäin se sai taas naksun ja namin. Ehkäpä se vielä tuolle naksulle ehdollistuu. Päätin vielä vähän juoksuttaa sitä ja se lähtikin vetämään kierroksen, mutta juoksikin suoraan tarhan portista läpi! 😡 Korjasin aidan ja kokeiltiin uudestaa. Kami lähti ensi toiseen suuntaa, mutta tekikin äkkikäännöksen ja sinkos taas kohti porttia, mutta hyppäskin nyt yli! =Oo Ja melkoisella ilmavaralla! Taisi se metrin loikan tehdä! Ehkä Kamista tulee esteponi…? 😀 On se kumma kun jotkut ponit karkailee tarhasta, Kami karkaa tarhaan! >:)

Hain sen kertaalleen tarhasta ja koitin sen saada vähän juoksemaan, mutta ei se koko rinkiä suostunu juoksemaan, vain toista pitkää sivua. Itse jäin portille seisomaan, ettei pääse enää siitä rysmäämään. Kun Kami ei päässytkään enää siitä, se päätti olla tulematta enää ollenkaan mun luo. Annoin sen hetken tuumata ja jos se alkoi katsella muualle ajoin sitä pois päin. Vain silloin kun se oli kiinnostunut musta sai olla rauhassa ja lopulta se sit kuitenkin päätti tulla mun luo. Heittelin taskusta taas loput namit maahan ja painelin naksua jotta Kamille ja kiva fiilis. Sit poitsu tarhaan ja jonkun ajan päästä päiväheinät.

 

Jätä kommentti