Nasun ja Kamin kuulumisia

Blogi kertoo ponien Nasun ja Kamin elämästä ja tapahtumista.

Sorvarissa tunnilla kk tauon jälkeen ja ilman satulaa köpöttelyä 16 maaliskuun, 2011

Filed under: Yleinen — choisson @ 5:31 pm

Eilen aamulla tallihommat. Sen jälkeen harjasin Kamin tarhassa ja putsasin kaviot. Taas tuli todettua että metallinen hikiviila on oikea aarre karvanlähdön aikaan! Toimii lähes yhtä hyvin ku furminator! 😀 Rapsuttelinki Kamia hetken ennenkö sit lähdin käymään koirien kans mettässä ja Sorvariin tunnille.

Harjasin Moden ja totesin että sen karvanlähtö on ihan höpöä Kamin ja Poken karvanajoon verrattuna! xD Selkään noustessa onnistuin taas pökkäämään Modea varpailla kylkeen, mutta nyt osasin varautua että se lähtee siinä vaiheessa alta ja sain pidettyä sen ja noustua selkään. Uskomattoman vaikeeta… 😀 Alkukäyntien jälkeen koitin taas saada kevyessä ravissa tuntumaa heppaan volteilla. Tuntui kyllä ensin siltä että ei tuu mitään, mutta kun siirryttiin kahdeksikolle ja aikamme siinä hinkattiin ja otettiin ravi-käynti-ravi siirtymisiä niin heppa alkoi taas taipua ja kulkea peräänannossa. On se vain hieno fiilis kun saa hevosen kulkemaan lähes olemattomilla avuilla. Huilattiin hetken ja mentiin vielä hetki käynnissä kahdeksikkoa. Otettiin sen jälkeen ympyrällä ravi-laukka-ravi siirtymisiä. Ensin hain taas tuntuman heppaan jotta saatiin nätti rauhallinen ravi. Ensin tuntui siltä että se yrittää ravata alta pois. Kun taas sujui, nostettiin laukka. Laukkasin pari kierrosta ja sitten tiivistin istuntaa ja jännitin vähän vatsalihaksia ja siinä vaiheessa Mode siirtyikin jo raviin. Ekan kerran mentiin muutama askel melko haipakkaa, mutta muilla kerroilla sainkin sen sitten heti takaisin nättiin raviin. Muutama toisto ja suunnan vaihto. Taas meni pari kierrosta että sain Moden takaisin peräänantoon ja saatiin nostaa laukka. Mä yllätyin jopa itsekin siitä miten hallitulta se meno tuntui! Ensimmäistä kertaa oli sellanen olo, että minä oikeesti määräsin sen tien jota laukattiin ja vauhdin jolla edettiin! Onnistuneiden laukkojen jälkeen otettiin vielä loppuravit ja käynnit. Otettiin hyvin kevyt tunti kun en tosiaan oo kuukauteen ees käyny hevosen selässä ja vähä viel ollu voipunu olo flunssan jälkeen. Lauantaina sit taas tunnille. 🙂

Illalla kävin vielä hakemassa Matiaksen kanssa purua tallille ja säkillisen kaneille kotia ja tein iltatallin.

Tänään olin vasta 11sta tallilla. Siivosin karsinat jonka jälkeen hain Poken talliin ja harjasin ja suitsin sen. Mentiin ensin muutama kierros takapellolla jotta sain seurata, että pysyykö Kami tarhassa. Ravasin yhden puolikierrosta ja totesin että hieman on eilisestä tunnista selkä- ja reisilihakset kipeät! Talutin Poken tarhan läpi etupihalle ja kierrettiin siinäkin pari rinkiä ja kun Kami näytti pysyvän aidoissa niin lähdettiin tielle. Käytiin kävelemässä palan matkaa Sahankylän Vanhallatiellä. Ravattiinkin mennessä vähän. Takaisin käpöteltiin käynnissä, Pokella kun meinas olla kovin kiirus kotia. Mentiin vielä palanmatkaa tienpään ohi keskustaa kohden, kun Poke meinas vallan vääntää kotia päin. Käveltiin vielä pihassa pari rinkiä ja sitten talutin Poken talliin. Puolisen tuntia ratsastin. Kattoo jos huomenna uskaltais tehdä pienen lenkin ku Kami ainaki nyt pysyi tarhassa. Harjasin ensin sen pään ja sitten riimu päähän ja ulos harjan kans. Harjasin Poken lumen kanssa kun sen karva oli niin nihkeä. On kans maannu karsinassa pissansa päällä. Suihkuttelin lopuksi Poken kintereisiin tervalaastaria kun Kami on purru sinne haavan.

Otinkin sitten Kamin tarhasta. Harjasin senkin lumella kun oli niin likainen. Sen jälkeen vein sen talliin ja laitoin molemmin puolin kiinni. Harjasin sen ja putsasin kaviot. Kami heilui ku heinäseiväs ja pudotteli taas kaiken ikkunalaudalta alas mitä irti lähti! Kun selkäni käänsin se oli saanu toisen narunkin irti ja oli jo menossa ulos, mutta tajus peruuttaa takaisin kun toinen naru stoppas menon. Kavioita putsatessaki Kami meinas vain kiskoa jalkoja pois, sitä ei oo hetkeen tehny! Laitoin Kamin sitten pitkään naruun ja otin toisen följyyn ja menin ensin kävelyttämään sitä vähä ympyrälle etupihalle. Ravailikin siinä jonkin verran ja kun alkoi rauhoittua otettiin yksi Vepsän harjoitus. Pujotin narun Kamin toiseen etujalkaan ja laitoin sille pienen paineen siihen jalkaan ja kun se nosti sitä, pidin jalkaa ylhäällä sen köyden varassa. Siinä koitti pari kertaa alkaa sätkiä ja kiskoa jalkaa pois ja kun tajus että ei onnistu, niin antoi taas nostella jalat tosi hyvin ja piti ne niin kauan ylhäällä kun mä halusin. Kun laski jalan rentona maahan otin narun pois ja nostelin jalan vielä muutaman kerran käsin ja vein sen pyörittäen takaisin maahan niin että Kami laski sen ihan rentona maahan. Sama toiselle etujalalle jonka jälkeen Kami pääsi takaisin tarhaan. Saa nähdä nouseeko jalat ens kerralla paremmin.

 

1 Responses to “Sorvarissa tunnilla kk tauon jälkeen ja ilman satulaa köpöttelyä”

  1. haliponi Says:

    Mä kans yhdessä välissä tein Papulle tuota ”naruharjoitusta” jaloille, kun kengittäjällä oli sen kans vähän ongelmia. Seuraavalla kerralla meni jo vuolu paremmin, mut uskon et isoin apu siihen oli, et kengittäjällä piti pinna paremmin… 😉


Jätä kommentti