Nasun ja Kamin kuulumisia

Blogi kertoo ponien Nasun ja Kamin elämästä ja tapahtumista.

Maastossa ja kengittäjä 17 maaliskuun, 2011

Filed under: Yleinen — choisson @ 8:35 pm

Hepat pääsi tänään vasta puol 10 ulos kun menin tallille. Marjo on kipeä ja oli vähä nukkunu pommiin… 😀 Annoin Pokelle aamuruuan ja harjasin Kamin sillä aikaa puruista ja vein sen ulos. Marjo hiippailikin jo siinä vaiheessa portin alta vesisangon kanssa tarhaan, heinät oli jo heittäny ulos sillä välin kun olin tallissa. Vein Pokenkin ulos ja tein tallihommat.

Hain Poken tarhasta, varustin sen ja lähdettiin maastoon. Ensin mun piti käydä vaan peurojen ruokintapaikalla kääntymässä ja tehdä kevyt puolen tunnin lenkki, mutta kun Pokella oli niin hirveesti virtaa ja se olis vaan kaahannu kotia niin lähdettiin sitten vielä kiertämään Lustilantien kautta vähä pidempi lenkki. Sieltä ei ookkaa menty Poken kans ku kerran ennemmin ja sainkin sen sitten sielä menemään  sopivan rauhallista ravia löysin ohjin kun kaikkea varjoista lähtien piti kyylätä. 😀 Niksitien puolessa välissä se tunnisti tien ja alkoikin sitten vetää heti haipakkaa. Himmasin sen hyvissä ajoin ennen isoa tietä ja siitä sitten lampsittiin käynnissä kotia. Siinä vaiheessa Poke malttoi jo kävellä rauhassa.

Kotona pesin ensin Poken pään kostealla sienellä. Hikos ihan valkoiseksi vaahdosta heti alkulenkistä kun kävi niin lujaa kierroksilla vaikka käyntiä pääasiassa mentiin muutamia ravi-käynti siirtymisiä lukuunottamatta. Sen jälkeen koitin harjata sitä lumella, mutta pahimmat kohdat oli pakko mennä kostean sienen kanssa. Sen jälkeen koitin pyyheellä kuivata enimmät kosteudet pois ja harjasin sen vielä kertaalleen. Sitten kävin jalat läpi ja eivät olleet keränneet nestettä. Lopuksi tervalaastaria pariin puremakohtaan, fleeceloimi selkään ja Poke tarhaan. Kamin kanssa ei mitään sen kummempaa tehty, se sai opetella vaan yksin oloa parin tunnin ajan. 😀

Alkuillasta menin vielä uudestaan tallille kun kengittäjä tuli vuolemaan Kamin kaviot ja kengittämään Poken. Oli eri kengittäjä ku edellisillä kerroilla. Kami koitti etujalkoja vuollessa kovaa hyppiä pystyyn, mut kengittäjä jatko tyynen rauhallisena ja muutaman yrityksen jälkeen Kami tyytyikin sit nätisti seisomaan et homma saatiin loppuun. Kami oli ekaa kertaa tän toimituksen aikana kiinni molemmin puolin ja ei kyllä sitä kiinniolemista näyttänyt yhtään moittivan vaikka loikkies narut vähä kiristiki. Päinvastoin, tajus tulla alas ja eteenpäin ku narut vähä jarrutti. Toki hoitaes se on jo muutama kerran ollu ihan ”kiinni kiinni” molemmin puolin. Kun saatiin Kami valmiiksi, vein sen tarhaan ja Poke tilalle. Mä lähdin siitä jo sitten koirien kanssa agilityyn ja Marjo jäi kattomaan Poken kengityksen.

 

2 Responses to “Maastossa ja kengittäjä”

  1. haliponi Says:

    Tuollainen kengittäjä onkin hyvä, joka on sinnikäs ja rauhallinen! Hermostumalla ei saa mitään hyvää aikaan!

  2. Johanna Says:

    Juu, varsinkin nuoren hevosen kanssa pitää malttaa mielensä. Muuten saa pian vain lisää ongelmia aikaan. Toi kengittäjä joka nyt kävi, oli ainut joka sai silloin joskus sen mun eestinhevosen kenkään. Vaikka se olis vähä urpoillu niin A-P oli niinku mitää ei olis tapahtunu ja hevonenki ihan hölmistyi siitä ja antoi tehdä homman. 😀


Jätä kommentti