Nasun ja Kamin kuulumisia

Blogi kertoo ponien Nasun ja Kamin elämästä ja tapahtumista.

Naksuttelua ja ilman satulaa köpöttelyä 23 maaliskuun, 2011

Filed under: Yleinen — choisson @ 9:50 pm

Aamupäivällä tallille ja ensin askareet. Sen jälkeen hain Kamin harjattavaksi ja siivosin kaviot. Karvaa lähti jo ison koiran verran ja kavioita koputtelin kaviokoukulla. Välillä oli vetämässä jalkaa pois kun kuului kopsuttelua, mutta pian tajus että ei se vaarallista oo vaikka kavioita putsatessa vähän kuuluis ääniäkin. 😀 Kami oli taas molemmin puolin kiinni ja laitoinkin vielä kolmannen narun riimun alarenkaaseen kiinni ja aina jos Kami yritti ikkunalaudalle kurkotella ja pudotella tavaroita niin hätyytin sen pois narua heilauttamalla. Ensin sitä harmitti kun ei saanut touhata kuinka halus ja alkoi kuopsutella lattiaa etukaviolla ja kääntyillä. Komensin sitä vähän ja sitten se rauhoittuikin seisomaan ja oliki koko loppuajan suht rauhassa.

Hoitamisen jälkeen harjoiteltiin taas naksuttimen kanssa. Koitin opettaa Kamia nostamaan harjaa maasta. Ensin naksautin jos meni vähän edes harjaa kohti ja annoin namin. Hetken päästä vaadin sitä jo koskettamaan harjaa ennenkö sai naksun ja namin. Pidettiin pieni tauko ja otettiin muutama etuosalla ja takaosalla väistäminen sekä peruutus. Etuosalla väistämisessä Kami on jo ehdollistunut siihen, että mun koskiessa lähelle sen kyynärtä se väistää etuosalla ristiin sivulle. Ei vaadi enää kaulalle koskettamista. Takaosalla väistäminen on vielä vähän sinnepäin, mutta paranee koko ajan. Väistöjen jälkeen kaivoin vielä uudestaan naksuttimen taskusta ja heitin harjan Kamille. Ensin se koitti vaan tuuppia harjaa ja sitten kerjätä namia, mutta kun namia ei tullut alkoi se tovin kuluttua ottaa harjaan kiinni. Palkkasin sen muutama kerran siitä ja pian Kami nostikin koko harjan ja sai naksun/palkan. Katsotaan muistaako se oppimansa vielä seuraavalla kerralla. Voi olla että pitää palata vähän taaksepäin, mutta uskon että se muistaa aika nopeasti uudestaan mitä siltä vaadittiin. Multa kun harjat putoilee vähän väliä käsistä, ni jos on selkä kipeä ni eipä tarvi nostella niitä jos Kami tekee sen mun puolesta. ;D

Harjoitusten jälkeen Kami tarhaan ja Poke hoitopaikalle. Harjasin sen ja laitoin vaan narun riimuun molemmin puolin kiinni ja lähdettiin köpöttelemään. Käytiin ensin kiertämässä rinki pellolla traktorin jälkiä pitkin ja sitten lähdettiin käymään Peuralantien päässä. Takasi tullessa vielä toinen rinki pellolla ja sitten Pokekin pääsi takaisin tarhaan ja saivat päiväheinät.

 

2 Responses to “Naksuttelua ja ilman satulaa köpöttelyä”

  1. Tanja Says:

    Itsekin joskus ajattelin tuota naksutus juttua, mutta se jäi sitten. Nyt onkin mukava seurata siun puuhasteluja, kun käytät sitä (mielenkiintoista). =)

  2. choisson Says:

    Mulla on kans ollu naksutin laatikossa varmaan 3 vuotta, mutta en oo saanu aikaan opetella käyttämään sitä. 😀 Nyt sit ajattelin kokeilla. Opetin ensi Minnin sille (koira) ja pitkän takkuamisen jälkeen se oppikin maahanmenon yhtäkkiä ja ihan vaan naksuttimen avulla! 😀 Ja näyttää toimivan hevosiin yhtä hyvin. 🙂


Jätä kommentti