Nasun ja Kamin kuulumisia

Blogi kertoo ponien Nasun ja Kamin elämästä ja tapahtumista.

Haava nro. ties kuinka mones.-_- 31 maaliskuun, 2011

Filed under: Yleinen — choisson @ 8:38 pm

Menin illasta Matiaksen kyydillä tallille. Tein tallihommat jonka jälkeen vein hevosille vähän heinää purtavaksi ja täytin vesisangon. Kattelin siinä Kamin päälle ja kun katsoin vähän tarkemmin huomasin sen vas. etujalan yläosassa haavan. Menin katsomaan lähemmin ja lähdin saman tien hakemaan Marjoa kaveriksi putsaamaan sen, näytti melko pahalta.

Hain Kamin talliin ja ruiskutettiin siihen ensin betabinea. Kami oli ihan tärinässä ja varmasti se kirvelikin. Ajattelin ensin että olisi taas jokin hokin tekemä jälki, mutta kun pääsin tutkimaan sitä tarkemmin ja totesin että se on n. 5cm pitkä ja näytti enemmän viiltohaavalta niin aloin miettiä muita vaihtoehtoja. Tuli sitten mieleen että Kami oli eilen rikkonut riimunsa ja olivat tulleet tallin ovella vastaan, kun Marjo oli meinannut niitä lähteä hakemaan sisälle. Että en tiedä mitä olivat eilen riekkuneet, mutta hyvin mahdollista että siinä samalla Kamikin on sitten saanut sen haavan. Eivät vain olleet sitä hoksanneet illasta kun tallissakaan ei ole vielä kovin hyvää valoa.

Totesin että sitä pitäisi päästä vähä putsaamaan juoksevalla vedelläkin ja talutettiin Kami etupihalle jonne Marjo veti letkun pannuhuoneesta. Kami luonnollisesti pelkäsi ensin koko touhua, kun ei ikinä ennen oo letkutettu vedellä.  Marjo haki Pokenkin tarhasta ja sekin jo vähän rauhoitti Kamia. Matias tuli pitämään kiinni ja päästin vettä sen jaloille ensin hissukseen ja lopulta Matias otti letkun ja päästi sitä ihan suoraan haavan päälle vaikka Kami koitti ensin loikkia pakoon. Mä koitin seistä Kamin vierellä ja rapsutella sitä selän päältä ja rauhoitella sitä puhumalla. Lopulta se seisoi sen verran aloillaan, että saatiin viruteltua jalka kunnolla vaikka se vielä jännittynyt olikin.

Vietiin Kami talliin ja haettiin meiltä sidetarpeita. Tultiin takas, Kami hoitopaikalle ja ruiskutettiin taas Kamin jalka betadinellä. Aikamme kun yritettiin ja Kami tajus että mä en koita repiä sen kinttua irti vaan laittaa suojaa päälle niin seisoi kiltisti. Suoja tosin pysyi siinä viidestä kuuteen ja annettiin sit olla. Vietiin Kami vielä hetkeksi Poken kanssa tarhaan ennenkö sitten haettiin ne yöksi sisälle. Ruiskutettiin haava vielä kertaalleen betadinellä.

Aamulla soitto el. lääkärille. Saa tulla antamaan kuurin ja samalla jäykkäkouristus ym. rokotukset.

 

Kamin ilkeä viiltohaava, pahan näköinen. Lihaspussi onneksi ehjä.

 

 

 

4 Responses to “Haava nro. ties kuinka mones.-_-”

  1. Tanja Says:

    Ikävältä näyttää tuo ruhje! Paranemisia Kamille!

  2. Laura Says:

    Ikävän näköinen haava! Onneksi noi yleensä paranee kuitenkin suht hyvin ku vaan pitää puhtaana 🙂

  3. haliponi Says:

    Auts, onpa kurjan näköinen!
    Mun entinen hoitohevonen oli kans oriaikoinaan kova särkeen itseään. vähintään otsassa oli aina joku haava! Kun se ruunattiin, niin loppui itsensä kolhiminen 😛

    • Mä toivon et Kami kans vähän rauhoittuu jahka alkukesästä ruunataan se. Jos Pokeltakaa ei menis hermo siihen enää niin usein… toki voi olla et ku Nasu tulee takasi, ni se saa siitä sit itelleen riekkukaverin. 😀


Jätä kommentti